Pagina's

vrijdag 2 mei 2014

Luchtige biscuit taart zonder ei!



Eindelijk is het me dan gelukt een luchtige taart te maken zonder ei! Oplossingen:
- Baking soda met azijn!
- Spa rood, door de bubbels wordt de cake luchtiger!
- De cake in twee vormen afbakken in plaats van één. Simpel, maar daardoor wordt de binnenkant ook gaar en luchtig. Hmm..




Ingrediënten:

Voor de cake:
250 g bloem
3 tl bakpoeder
2 tl baking soda
1 eetlepel azijn
180 g kristalsuiker
270 cc spa rood
55 cc zonnebloemolie
1 tl vanille essence

Vulling:
Jam

Decoratie:
Botercrème; zie recept petit fours (http://happenzondergrappen.blogspot.nl/2014/04/verse-petit-fours-zonder-ei-melk-en.html)
rolfondant
kleurstof

Bereidingswijze:
Vet twee springvormen van 24 cm in. Of bekleed met bakpapier.

Zeef de bloem en voeg alle ingrediënten voor de cake toe aan de bloem. Mix dit goed, je kunt het niet luchtig mixen, maar het moet goed gemengd zijn en zonder klonten.

Verdeel het mengsel vervolgens over de twee springvormen en bak ze in de oven af op 180 graden in een half uur.

Ik heb eerst een keer het cakerecept getest om te kijken of de cake luchtig werd, zo te zien wel!

Uiteraard moet een satéprikker er schoon weer uit komen, dan is de cake gaar. Test dit goed, het kan zijn dat je iets langer moet bakken.

Laat de cakes afkoelen na het bakken. Het is nog beter ze de dag voordat je gaat vullen en decoreren af te bakken.

Besmeer de bovenkant van een cake ruim met jam en leg vervolgens de andere cake erop. Besmeer de bovenkant en zijkanten met botercrème. Niet een te dikke laag, dan kun je het fondant er strakker omheen krijgen. Op internet zijn talloze tips en filmpjes (YouTube) te vinden over hoe je een taart mooi kunt bekleden met fondant. Bijvoorbeeld de filmpjes van de leukste taarten shop!

Dit was mijn eerste poging en ik moet zeggen, het valt me zeker niet tegen hoe het eruit ziet. Nog maar even oefenen!



4 opmerkingen:

  1. Hey!
    Ik kom toevallig nu op je blogje terecht.
    Ons zoontje heeft een ei (en ik een noten/pinda) allergie.. omdat hij bijna een jaar is, ben ik op zoek naar het perfecte recept.
    Ik zal dit eens proberen, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Pippa heb je het geprobeerd en wat was het resultaat?
    Ben benieuwd want zou dit ook willen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey pippa ,

    Welk soort bloem gebruik je hiervoor ?

    Groet Koen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gewone patisserie bloem (9.3 gr eiwitten/100gr)

    BeantwoordenVerwijderen