Ingrediënten:
- 440 gram volkoren meel
- 10 gram lijnzaad
- een handjevol zonnebloempitten
- 3 el zonnebloem olie
- 9 gram droog gist
- 1 tl druivensuiker
- een klein snufje zout
- 250 ml water
Bereidingswijze:
Doe het water en de olie eerst in de bakvorm van je broodbakmachine. Daar het meel, lijnzaad en zonnebloempitten bovenop.
Maak drie kuiltjes in het meel, in de ene doe je het zout, in de andere het droge gist en in de laatste de suiker. Zorg ervoor dat het zout niet in aanraking komt met het gist.
Gebruik het programma voor volkoren brood, deze duurt drie uren. Stel 'loaf size' in op 2 lb en korst op medium. Als je de avond van tevoren de bakmachine instelt, hoeft het water niet op kamertemperatuur te zijn. Als je het programma meteen laat starten wel.
De volgende ochtend zul je wakker worden met de heerlijke geur van versgebakken brood in huis! Heerlijk.
Het resultaat met dit recept is een vrij compact brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten