Header

Header

donderdag 5 juni 2014

Havermoutrepen met carobe chocolade




Op zoek naar een gezond tussendoortje met weinig suiker? Dan is dit misschien iets voor je! Het is heel makkelijk te maken, er komt niet eens een oven aan te pas!



De ingrediënten van dit tussendoortje zijn bijna allemaal goed voor je; havermout, dadels, pindakaas, kokosolie en carobepoeder. Ik heb carobepoeder gebruikt, omdat ik allergisch ben voor cacaopoeder. Met cacaopoeder zou je dit ook heel goed kunnen maken, maar dan moet er het dubbele aan zoetstof in, omdat cacaopoeder een stuk bitterder is dan carobe.


Ingrediënten:
120 gram havermout
7 dadels zonder pit
snufje kaneel
2 ruime eetlepels pindakaas
1 eetlepel agavesiroop
een beetje vanille extract

Topping:
60 gram carobepoeder
120 gram kokosolie
1/2 tl oploskoffie
1 eetlepel agavesiroop


Bereidingswijze:
Doe de havermout, dadels, pindakaas, agavesiroop, vanille extract en een snufje kaneel in een keukenmachine en mix tot alles fijn en goed gemengd is. Als het mengsel nog niet goed plakt moet er nog wat pindakaas of agavesiroop bij. Dit kun je testen door wat van het mengsel bij elkaar te knijpen, valt het even snel weer uit elkaar, dan plakt het niet goed.
Als het mengsel goed plakt kun je het in een vorm doen. Ik vind het zelf handig om eerst wat zilverpapier op de bodem van de vorm te leggen, dan kun je straks de koek er zo uit tillen. Ik heb een vorm gebruik van 20 x 20 cm. Als je de repen wat dunner of dikker wilt, kun je een andere maat gebruiken.
Druk het mengsel heel goed aan in de vorm.

Om de chocolade topping te maken smelt je eerst de kokosolie in een pannetje, doe ondertussen alvast de rest van de ingrediënten voor de topping in een blender of keukenmachine. Als de kokosolie helemaal vloeibaar is, giet het dan bij de andere ingrediënten in de blender en mix het goed door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig blijven, dat komt waarschijnlijk door het gebruik van kokosolie. De kokosolie geeft echter wel een heel lekker smaakje aan de reep. Nu kan de topping op het andere mengsel gegoten worden. Verspreid hem regelmatig en zet de vorm vervolgens in de koelkast. Laat hem daar stijf worden, dit duurt ongeveer 2 uur.

Als de koek stijf is, kun je hem uit de vorm tillen en in reepjes snijden. En klaar!

Succes met het maken van deze gezonder lekkernij en pas op; niet in een keer alles op eten he!

Groetjes,
Geartsje

Dit recept is eivrij, lactosevrij en bevat geen cacao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten